Kesä

Tilanteita ja mielentiloja kesällä 2006.

Nimi: kaisa

sunnuntaina, toukokuuta 21, 2006

Visio: Hullujen ja herkkien aikakausi alkaa

Olen oppinut deletoimaan kommentteja (siis blogistanikin). Eli jos joku tulee katumapäälle sanomisistaan, lupaan hävittää viestin. Tähän mennessä olen kyllä saanut niin ihania kommentteja, etten aion hävittää tai hukata niitä ikinä.

Yhden oman kommenttini poistan. Sen, jossa sanotaan, että ihan sama Lordille. Ei nimittäin ole! Lordi voitti! Sen kunniaksi kolmas huutomerkki!

Katsoin eilen Lordin vedon, sen jälkeen painuin nukkumaan. Ei olisi pitänyt. Finland: 12 points! Viides huutomerkki!

Sanokaa mitä sanotte, mutta uskon, että voitto isossa kansanvälisissä kisassa siivittää muitakin suomalaisia menestymään. Eikös lamanjälkeinen kansantalouden nousu alkanut kunnolla vasta siitä, kun Suomi voitti 1995 lätkän maailmanmestaruuden?

No, sitä voittoa ei nyt taaskaan uusittu, mutta olisiko voitto kulttuurin alalla jopa tärkeämpi? Populaarikulttuuriahan Euroviisutkin ovat, vaikka mitäänsanomatonta huttua. Tähän asti.

Parasta nimittäin on se, että Suomi ei jyrännyt minihameella ja tyhjänpäiväisyyksillä, vaan jollain aidosti erilaisella ja virkistävällä. Ja vimpan päälle viimeistellyllä.

Ja näin viisuvoitto vaikuttaa suomalaiseen kulttuurielämään:

Aloittelevien bändien tukemiseen aletaan syytää rahaa. Nuorisotalojen näyttämöitä kunnostetaan, kouluille ostetaan uusia soittimia. Musan myötä muutakin kulttuurielämää aletaan arvostaa. Taiteilijoita lellitään, apurahat virtaavat. Työpaikoilla huomataan, että vain hulluimmat ideat kannattaa toteuttaa. Mitä friikimpi, sitä coolimpi. Tärkemmät tehtävät jaetaan höpsöille ja herkille.

Seuraavat Euroviisut järjestetään Lapissa. Ai missä siellä? No... jos Päivikki laajentaisi Hullu Poro -areenaa? Onhan Rovaniemelläkin jokin halli? Kaikki lappilaiset saavat vuodeksi viisutöitä, työttömiksi tuomitut medianomit palkataan tehtailemaan mainosfilmejä Lapista.

Luovuus ja hulluus pääsevät irti.

3 Comments:

Blogger Mari said...

Ai koska Lordilla oli eilen se Kemin pipo päässä? Hevi goes Eurohumppa.

4:50 ip.  
Blogger kaisa said...

Kemi-pipo on visioni ytimessä.

7:57 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Kuulostaa hyvältä, noinhan asioiden pitäisi ollakin. Toivotaan että varmanpäälle pelaaminen loppuu ja pomot kuuntelevat luovan luokan ääntä.

Tämä voitto tuli hyvään saumaan, tarvitsemme tällaista. Ei siis välttämättä Euroviisuja, mutta suunnan näyttäjää. Tarvitsemme heviä!

11:07 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home