Kesä

Tilanteita ja mielentiloja kesällä 2006.

Nimi: kaisa

tiistaina, toukokuuta 30, 2006

Kaksi päivää

ja sitten alkaa loma. Olen väsynyt. Kynä ei pysy kädessä, sormet eivät näppäimillä. Ihmiset tekevät suuria päätöksiä ja pieniä ihmeitä. Joku lähtee eteenpäin, jatkaa matkaa ja me muut, yhä paikoillamme, puistelemme päätämme, emme usko sitä vielä: seinässä onkin ovi! Ja se oli noin helppo avata! Herkkä, älykäs ystäväni, teit hienon päätöksen. Toivon, että näet tilaisuutesi koko avaruuden, avaran maiseman, johon voit itse tallata polkusi. Jokaiselle on aikansa, vuoronsa, hetkensä. Montakin. Kuunnelkaa. Ne ovat jo lähellä.

3 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Joskus muu maailma tuntuu menevän menojaan ja itse on tatti. Kun sellainen olo tulee, on hyvä palauttaa mieleen eräs valtakatu ja kuvitella näkevänsä sen päivittäin. Kun sen oven on kerran löytänyt, niin eipä huolta. Siinä se on vieläkin. Tattina olemisesta; tämä kaupunki peittyi juuri sumuun eikä joen yli näe enää sen ääriviivoja. Olen nimittäin tuijottanut ikkunasta ulos jonkin aikaa koska olen jämähtänyt tähän. Siispä mietin erästä valtakatua ja pyrin inspiroitumaan vaikkapa laskeutuvasta sumusta. Kun saa edes ajatuksen ulos ovesta niin helpottaa kunhan malttaa odottaa että loput seuraa jossain vaiheessa perässä. Olen viime aikoina yrittänyt keskittyä edes siihen että pelkästään se mitä näkee ja kokee arkioloissa, oli se sitten työtä tai vapaa-aikaa, on arvokasta ja vie eteenpäin. Pimeyskin laskeutui, eikä joen takana näy enää mitään. Vähän se houkuttelisi mutta ajakoon ajatus taksilla sillan yli, menen perässä huomenna. Keräilen ilmastointinaaman kokolattiamatolta ja tungen pään minibaariin.

10:26 ip.  
Blogger kaisa said...

Katsotaan yhdessä ikkunasta ulos ja mietitään, mitä kaikkea meillä on sisäpuolella.

9:24 ap.  
Blogger Hilla said...

Tuo tatti-olo on niin tuttu! Itse olen usein vielä sellainen tatti, jonka lakki on ihan madonsyömä ja jalkakin hapertunut. Ja ihme ja kumma, tatitettuaan tarpeeksi, joku päivä tatti vain ottaa jalat alleen ja siivet selkäänsä ja lentää koko synkän metsän yli iloisena lintuna. Mikä metamorfoosi! Sellaisia ovat ihmiset, niiden päässä on sekä laho lehmäntatti että linnunmieli.

1:40 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home