Kesä

Tilanteita ja mielentiloja kesällä 2006.

Nimi: kaisa

sunnuntaina, toukokuuta 14, 2006

Äitienpäivä

Elämäni toinen äitienpäivä. Pikkupoika oli askarrellut päiväkodissa laatikon, jonka sisältä löytyi valokuva, jossa oli pikkupoika päiväkodin pihalla pikkutraktorin, ämpärin ja lapion kanssa. Kuvaa katsoessani mietin, että sillä kullanmurulla on päiväkodissa ihan oma elämä, josta minä en tiedä läheskään kaikkea. Vuosaaren raitilla poika moikkailee vastaantulevia vaunumatkustajia, jotka vastaavat yhtä coolisti. Meidän toisilleen tuntemattomien kuljettajien osa on nyökytellä kohteliaasti, että jaaha, taitavat olla päiväkotituttuja...

Niin, äitienpäivä.
Aamulla T oli herännyt varmaan aamuviideltä paistamaan sämpylöitä, keittämään kahvia ja siivuttamaan hunajamelonia aamiaista varten. (Olen aamiaisihminen.) Kun pikkupoika sitten heräsi seitsemän aikaan, ajattelin, että on vähintäänkin kohtuullista antaa T:n jäädä nukkumaan. Äidillä ja pojalla oli oikein leppoisa aamiaishetki melonisiipaleiden ja hesarin kanssa. Tosin nykyään lehdenluku jää usein selailuasteelle, kun eräs ei halua äidin huomion jakautuvan. Päätän aina, että palaan mielenkiintoisimpiin artikkeleihin "sitten illalla", leikkaanpa joskus jopa jonkin jutun talteen, mutta otsikoiden ja kuvatekstien varassa tässä aika pitkälle mennään.

Oho, nyt on jokin tilanne päällä, hetki vain!

Pikkupoika oli keksinyt, miten vessan käsisuihkun saa toimimaan. Seurauksena oli lievä vesivahinko.

Äitienpäivä, joo. Siskopieni tuli kotiin rimpsalta (Helsingin yö vetää tyttöä puoleensa) ja jäi lapsenvahdiksi, kun me lähdimme Kallahden rannasta pikku risteilylle juhlapäivän kunniaksi. Laivaravintola kierteli lähisaaristoa. Ihailimme jylhää, kivikkoista saaristomaisemaa. Näimme myös Vuosaaren sataman mereltä päin, mutta ei siinä ollut samaa henkeä kuin Sompasaaren sataman konteissa ja nostureissa. Metromatkalla keskustaan nistä aina lumoutuu. Mikähän niissä konteissa ja nostureissa oikein viehättää?

Tulossa: Helsinki Top 5.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Minusta tuntuu, että nykyisin kesä alkaa aikaisemmin kuin lapsena ja opiskellessa. Nyt kesän voi aloittaa ilman suvivirttä, vaikka mokoma laulu herkästi päässä soikin näihin aikoihin vuodesta. On jotenkin vapauttavaa huomata kesän alku vaikka juuri pikkuihmisen vaatteitten vähyydestä. Se on paljon luonnollisempaa, kuin jonkun virallisen tahon aikataulutettu kesän alku. Kesä on siis mainio ja ehdottoman hyväksyttävä kirjoitusten aihe. Siitä pitääkin kirjoittaa nyt kun se on vapaaehtoista, tässä kun ei enää olla mitään koululaisia.

8:33 ip.  
Blogger Mari said...

Helsingin yö (ja päiväkin ja kaikki päivät) tosiaan vetää. Top-5 on hyvä teaser, jään odottamaan. Ihanaa, kun on vielä kokonainen päivä jäljellä Kaisan, Ällän ja Teen kanssa. Tee on lanko, ei juoma. Huumorinkukka. Ja ne kontit ja nosturit, niihin liittyy joku ruosteen ja liikkeen mystinen yhdistelmä. Hyvää yötä.

10:56 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home